Besøg butikken
Lille Madsegade 10, 3700 Rønne | man-fre 11:00-17:30 | lør 10:00-14:00
Producenter

Passion & håndværk

Unikt håndværk fra lokale, danske producenter. Altid med bæredygtighed, kvalitet og sanselighed i fokus. #Kærlighed til kloden (og dig).
Porcelæn og udvalgte lertyper

Anette Leegaard Fuhlendorff

Hver eneste stykke keramik, som har været i hænderne på Anette rummer en klar fornemmelse af håndværksmæssig respekt og identitet. Hun søger og undersøger materialet og skaber produkter af høj kvalitet. Anette arbejder nøje og fokuseret med støbeteknikker og bevæger sig både indenfor det funktionelle og det eksperimenterende. Hendes funktionelle serie skaber hun i afstemte farver med både en kontinuitet og fornyelse, som harmonerer smukt hinanden imellem.

Se produkter
Lokal bornholmsk ler og stentøjsler

Ann-Charlotte Ohlsson

I Ann-Charlotte Ohlssons arbejde møder man leret i en meget ren form. Hun holder af, at skabe indenfor både det funktionelle og abstrakte, og fælles for hendes arbejde er, at hun henter sin inspiration i naturen omkring sig. Det kan være et blad eller en frøkapsel som bliver til en skål, eller danner et mønster i et aftryk eller lignende. Naturen er altid tæt på, og det efterlader et nærværende og poetisk indtryk. Ann-Charlotte Ohlsson skaber alle sine værker i et fælles værksted og atelier, under navnet Cassius Clay, som hun deler med keramiker Anne Mette Hjortshøj. Cassius Clay er beliggende på markerne mellem Nyker og Rønne på Bornholm.

Se produkter
Planter og urter indsamlet lokalt, rødder, bønner og udvalgte genbrugte tekstiler.

BlikForFarver

Trine Liljekvist er kvinden bag BlikForFarver. Med en tålmodig nænsomhed, indsamler hun årtidernes planter i det bornholmske landskab eller benytter sig af særlige sorter, som blåtræ og cochenille. Via lange kogeprocesser med plantefarvning skaber hun de blideste, smukke farver fulde af historier. Tekstilerne er alle genbrug fra lokale samarbejdspartnere. Trine Liljekvist har en ganske særlig fornemmelse for farvernes rigdom og samspil, og via dette blik skaber hun unikke farvefortællinger fra naturens eget hjerte.

Se produkter
Eg, ask, kirsebær, fyr og naur. Lokalt træ fra Bornholm

Bornholms Minisavværk

Per Holm er manden bag Bornholms Minisavværk. Han er en passioneret træmand og altid på udkig efter nye stammer og det rette træ. Han arbejder i mange forskellige sorter og hans skærebrætter varierer meget i form og farve og størrelse. Alle skærebrætter bliver udelukkende behandlet med solsikkeolie, som bevarer og understreger de naturlige farver i træet. Per arbejder udelukkende med lokal, bornholmsk træ og alt bliver skabt på hans lille savværk, som er beliggende på markerne udenfor Nexø på Bornholm.

Se produkter
Stentøjsler

Cathrine Hirsvang

Cathrine Hirsvang er en keramiker med poesi i fingerspidserne. Hun håndbygger alle sine produkter som på særlig vis bevæger sig mellem det funktionelle og kunstneriske. Hun bygger kopper med fine malede mønstre og prikkede tallerkner og krukker med skæve ansigter. Alt sammen rummer det en hyldest til kunsten i hverdagen. Cathrine Hirsvang har sin base i eget værksted på Nørrebro i København.

Se produkter
Stentøjsler

Ejnar Paulsen

Ejnar Paulsen er en keramiker som har beskæftiget sig med faget i over 40 år. Hans arbejde udtrykker en ren og enkel formgivning og farverne bevæger sig primært indenfor de hvide, grå, sorte og blålige nuancer. Et arbejde der på mange måder udtrykker essensen af den nordiske bløde enkelhed med en tæt forbindelse til farver og konturer i det skandinaviske landskab. Ejnar Paulsen skaber alle sine produkter i sit værksted, som er beliggende i landskabet udenfor Svaneke på Bornholm.

Se produkter
Uld/Lammeskind

Hammershuslam

Økologisk garvede lammeskind i mange naturlige farver fra Hammershuslammene. Disse får afgræsser naturområder på hele Bornholm og er på denne måde med til, at bevare en stærk biodiversitet i områderne. Fårene er en blanding af det gotlandske får og texelfåret, og denne kombinationen skaber en dejlig blød og krøllet uld i grå og hvide nuancer. Jan Seerup, som er manden bag Hammershuslam driver sin gård i det smukke, klippefyldte landskab, nord for Vestermarie på Bornholm.

Se produkter
Stentøjsler og lokal ler

Hanna Dahlgren

Hanna Dahlgren er en keramiker, som mestrer at forene klassisk smukt forarbejdet håndværk, med et fint og poetisk udtryk. Dette skaber hun blandt andet via små aftryk og bemalinger og inspirationen, som hun finder i landskabet omkring sig og man kan både finde små fuglefødder og fine sarte kløvere i hendes produkter. Hanna Dahlgren er ansat som keramiker på Hjorts keramik fabrik i Rønne på Bornholm og dermed en del af en stærk kulturel- og håndværksmæssig tradition indenfor faget. Hendes egen produktion foregår på værkstedet, som er beliggende i den lille by Rø på det nordøstlige Bornholm.

Se produkter
Stentøjsler

Julie Damhus

Keramiker Julie Damhus balancerer på allerfineste vis mellem form, funktionalitet og udtryk. Hendes hånddrejede serie ODA, er skabt med en nær forståelse for værdien af det enkle og funktionelle udtryk. De smukke, matte farver i glasuren rummer et liv, som komplimenterer den enkle form helt perfekt, og skaber en sanselig og nærværende oplevelse i mødet med hånden. Julie Damhus hånddrejer selv Oda serien i sit atelier, som er beliggende i Skørrings gamle vandværk på Djursland.

Se produkter
Stentøjsler

Laura Hoff

Laura er en keramiker, som møder leret på drejeskiven med præcision og omhyggelighed. Hun søger og fascineres af de håndværksmæssige detaljer og teknikker og med sine hænder skaber hun keramik med en iboende enkelhed og lethed, som formidler en subtil og naturlig elegance. Farverne i glasurene danner levende overflader, som leder tankerne hen på vandets og luftens elementer i naturen.

Se produkter
Stentøjsler

Lerja

Martin Sejer Madsen er keramikeren bag Lerja. I hænderne på ham møder leret en energisk vitalitet, som skaber produkter med en afstemt blanding af skønhed, mod og høj kvalitet. Produkterne bevæger sig på fineste vis i balancen mellem det kunstneriske og funktionelle udtryk. Martin Sejer Madsen skaber alle sine værker i sit eget værksted og atelier, som er beliggende på toppen af klippebyen Gudhjem på Bornholm.

Se produkter
Porcelænsler

Line Rønnest

Line Rønnest er en keramiker med en særlig sans for form for farve. Hun indfarver leret i hånden og håndstøber alle sine produkter, som rummer en serie med nøje udvalgte farvekompositioner. Hendes formgivning er indbydende, enkel og æstetisk i sit udtryk. De mange smukt, afstemte farver giver mulighed for, at skabe et individuelt og harmonisk udtryk i dit hjem. Line Rønnest skaber alle sine produkter i sit eget værksted og atelier, som er beliggende på det indre Frederiksberg i København.

Se produkter
Stentøjsler, skulpturler og rødler

Maria Mai Paulsen

Maria Mai Paulsen skaber skønhed, som udfordrer og rækker ud til sine omgivelser og aktiverer sanserne via berøringen og det visuelle formsprog. Den undersøgende tilgang til teknikker og materialer skaber et stærkt personligt udtryk og hun formår, via denne tilgang, at synliggøre en indre essens i sine værker. Maria Mai Paulsen er en keramiker, der altid søger fortællingen i sine værker. Hun er uddannet på kunstakadamiets designskole i Nexø på Bornholm, som hører under Det Kongelige Danske Kunstakademi og skaber i dag sine værker i eget værksted, som er beliggende ved Vennerslund Gods på det nordlige Falster.

Se produkter
Stentøjsler

MuriClayEveryday

Muri er keramikeren bag MuriClayEveryday. Hans arbejde har en undersøgende nysgerrighed over sig, og tidligere tider og traditioner indenfor håndværket dukker op i nye fortolkninger, med et moderne præg og nye fortællinger. Den hånddrejede keramik har fine drejeriller, som understreger håndens arbejde med leret og en fin lethed i mødet med hånden. Muri hånddrejer selv alle sine produkter i sit værksted i den gamle fiskerby Nexø på Bornholm.

Se produkter
Porcelæn og stentøjsler

Oh Oak

Sarah Oakman er kvinden bag Oh Oak. Hun er bosiddende på Bornholm, og skaber alle sine produkter og værker på sit værksted og altelier, som er beliggende i en gammel og nænsomt istandsat, industriel bygning på havnen i Nexø. Sarah bevæger sig primært indenfor støbeteknikker og hendes formsprog rummer både det helt enkle og det meget undersøgende. Det omgivende landskab ligger som en fælles fortælling og inspiration i alle hendes værker, og kommer både til udtryk i glasurenes mange nuancer og i de kraftfulde strukturer i overfladen, som andre værker udtrykker.

Se produkter
Stentøjsler

Sara Jeffries

Sara Jeffries arbejder primært indenfor det funktionelle og drejer i forskellige typer af stentøj. Hendes formsprog er enkelt og overfladerne varierer mellem det rå ler i flere nuancer og den glatte glaserede overflade, som næsten fremstår blød mod huden. Sara Jeffries skabende udtryk rummer en helt særlig balance mellem en stille enkelhed og en kraftfuld fornemmelse for jordens sanselighed. Alle hendes produkter skaber hun i værkstedet, som er beliggende i Nexø på Bornholm.

Se produkter
Lokal ler fra Sose på Sydbornholm

Sigurd Green

Sigurd Green er en keramiker med en stille passion for leret og dets væsen. Han arbejder udelukkende med ler fra det bornholmske landskab og hans nænsomme forarbejdning af leret tillader naturen, at komme til udtryk i en meget rå og direkte form, som skaber et helt unikt udtryk. Sigurd Green skaber alt sin keramik på sit værksted, som er beliggende på en smuk, gammel gård på det bornholmske nordland.

Se produkter
Stentøjsler, porcelæn og lokal bornholmsk granit.

Sussi Marcussen

Keramiker Sussi Marcussen er et menneske med en stærk og fokuseret evne til, at skabe værker fulde af mod, udsyn og fornemmelse for tiden. Hun er nysgerrig og undersøgende i sin tilgang til materialer og inddrager både knust granit fra det lokale Moselykke stenbrud og vilde blomster og strå fra hele øen. Sussi Marcussen arbejder primært med støbeteknikker og skaber både unika værker og funktionelle produkter og alt bliver til i hendes værksted i Hasle på Bornholm.

Se produkter
Beton, stentøjsler og porcelæn

Tilde Engstrøm

Tilde Engstrøm er uddannet indenfor billedekunst ved akademier i både Danmark, Japan og Portugal. Hendes kunstneriske udtryk er båret af et møde mellem det barnlige, det drømmende og det eksistentielle. Et udtryk der besidder to grundlæggende poler, som rummer en undersøgelse af et naivt og drømmende univers og en søgen efter stilhedens grundform. Hendes arbejde bevæger sig bredt indenfor materiale og kunstart med en nysgerrighed og fokuseret vilje bag. Hun skaber alle sine værker i sit værksted og atelier, som er beliggende i den lille kystby Årsdale på Østbornholm.

Se produkter
Stentøjsler

Tommy Lindegren

Tommy lindegren er en keramiker, som med sine hænder skaber små unikke fortællinger i hver eneste skål som han frembringer. De håndmalede farvedekorationer i glasuren fremstår på en gang sirlige og rustikke og skaber i samspil med formen en yderst nærværende oplevelse. Tommy Lindegren skaber alle sine produkter i sit eget værksted, som er beliggende i et af de gamle byhuse i Nexø på Bornholm.

Se produkter
Stentøjsler

hejdesign

I et gammelt industrikvarter i Rønne på Bornholm har keramiker Rikke Wulff indrettet sit værksted og kursus lokaler under navnet hejfabrik. Her hånddrejer hun selv sine produkter, som både rummer en bred serie indenfor det funktionelle og unikaværker i form af store vaser, krukker og tematiske installationer. Rikke Wulffs arbejde indeholder en konstant undersøgelse af glasurens potentiale, og den sanselige oplevelse i mødet med leret. Dette kommer særligt til udtryk i hendes grå, rå serie, hvor kontrasterne mellem det rå ler og de harmonisk, afstemte farver i glasurerne leder tankerne hen på det nordiske lys og dramatikken i det bornholmske landskab.

Se produkter

Oplev livet med ægte håndværk.

Og find det særlige, som vækker dine sanser. Det kan være din egen personlige morgenkop eller en den helt rigtige gave til din veninde.

Alle produkter
Alle producenter
Pil til højre