Hver eneste stykke keramik, som har været i hænderne på Anette rummer en klar fornemmelse af håndværksmæssig respekt og identitet. Hun søger og undersøger materialet og skaber produkter af høj kvalitet. Anette arbejder nøje og fokuseret med støbeteknikker og bevæger sig både indenfor det funktionelle og det eksperimenterende. Hendes funktionelle serie skaber hun i afstemte farver med både en kontinuitet og fornyelse, som harmonerer smukt hinanden imellem.
Ann Charlott bærer en indre accept af naturens råhed og uforudsigelighed under huden, som hun har med sig fra sin opvækst i det norske fjeldlandskab. Denne accepterende tilgang giver hende på særlig vis et blik for naturens egen hensigt og det er denne fornemmelse, som kommer til udtryk i hendes tekstile billedekompositioner og tegninger. Hun arbejder bredt og undersøgende indenfor tekstiler, med både broderiet og flere forskellige maleteknikker på tekstil og papir.
I Ann-Charlotte Ohlssons arbejde møder man leret i en meget ren form. Hun holder af, at skabe indenfor både det funktionelle og abstrakte, og fælles for hendes arbejde er, at hun henter sin inspiration i naturen omkring sig. Det kan være et blad eller en frøkapsel som bliver til en skål, eller danner et mønster i et aftryk eller lignende. Naturen er altid tæt på, og det efterlader et nærværende og poetisk indtryk. Ann-Charlotte Ohlsson skaber alle sine værker i et fælles værksted og atelier, under navnet Cassius Clay, som hun deler med keramiker Anne Mette Hjortshøj. Cassius Clay er beliggende på markerne mellem Nyker og Rønne på Bornholm.
Trine Liljekvist er kvinden bag BlikForFarver. Med en tålmodig nænsomhed, indsamler hun årtidernes planter i det bornholmske landskab eller benytter sig af særlige sorter, som blåtræ og cochenille. Via lange kogeprocesser med plantefarvning skaber hun de blideste, smukke farver fulde af historier. Tekstilerne er alle genbrug fra lokale samarbejdspartnere. Trine Liljekvist har en ganske særlig fornemmelse for farvernes rigdom og samspil, og via dette blik skaber hun unikke farvefortællinger fra naturens eget hjerte.
Cathrine Hirsvang er en keramiker med poesi i fingerspidserne. Hun håndbygger alle sine produkter som på særlig vis bevæger sig mellem det funktionelle og kunstneriske. Hun bygger kopper med fine malede mønstre og prikkede tallerkner og krukker med skæve ansigter. Alt sammen rummer det en hyldest til kunsten i hverdagen. Cathrine Hirsvang har sin base i eget værksted på Nørrebro i København.
Ejnar Paulsen er en keramiker som har beskæftiget sig med faget i over 40 år. Hans arbejde udtrykker en ren og enkel formgivning og farverne bevæger sig primært indenfor de hvide, grå, sorte og blålige nuancer. Et arbejde der på mange måder udtrykker essensen af den nordiske bløde enkelhed med en tæt forbindelse til farver og konturer i det skandinaviske landskab. Ejnar Paulsen skaber alle sine produkter i sit værksted, som er beliggende i landskabet udenfor Svaneke på Bornholm.
Iben er lokal på Bornholm. Hun er opvokset på øen og når hun refererer til brugen af blomster og plantematerialet i sit arbejde er det ofte med en naturlig henvisning til en have i nærheden. Hun er uddannet tekstildesigner ved det kongelige akademi og har desuden arbejdet med blomsterdekoration i flere år. Disse to faglige identiteter forener sig på særlig vis i Ibens arbejde med tekstiler og plantemateriale og skaber en unik sammensmeltning mellem materiale og identitet. Ibens arbejde med tekstil rummer både beklædning, boligtilbehør og skulpturelle værker.
Keramiker Julie Damhus balancerer på allerfineste vis mellem form, funktionalitet og udtryk. Hendes hånddrejede serie ODA, er skabt med en nær forståelse for værdien af det enkle og funktionelle udtryk. De smukke, matte farver i glasuren rummer et liv, som komplimenterer den enkle form helt perfekt, og skaber en sanselig og nærværende oplevelse i mødet med hånden. Julie Damhus hånddrejer selv Oda serien i sit atelier, som er beliggende i Skørrings gamle vandværk på Djursland.
Laura er en keramiker, som møder leret på drejeskiven med præcision og omhyggelighed. Hun søger og fascineres af de håndværksmæssige detaljer og teknikker og med sine hænder skaber hun keramik med en iboende enkelhed og lethed, som formidler en subtil og naturlig elegance. Farverne i glasurene danner levende overflader, som leder tankerne hen på vandets og luftens elementer i naturen.
Martin Sejer Madsen er keramikeren bag Lerja. I hænderne på ham møder leret en energisk vitalitet, som skaber produkter med en afstemt blanding af skønhed, mod og høj kvalitet. Produkterne bevæger sig på fineste vis i balancen mellem det kunstneriske og funktionelle udtryk. Martin Sejer Madsen skaber alle sine værker i sit eget værksted og atelier, som er beliggende på toppen af klippebyen Gudhjem på Bornholm.
Line Rønnest er en keramiker med en særlig sans for form for farve. Hun indfarver leret i hånden og håndstøber alle sine produkter, som rummer en serie med nøje udvalgte farvekompositioner. Hendes formgivning er indbydende, enkel og æstetisk i sit udtryk. De mange smukt, afstemte farver giver mulighed for, at skabe et individuelt og harmonisk udtryk i dit hjem. Line Rønnest skaber alle sine produkter i sit eget værksted og atelier, som er beliggende på det indre Frederiksberg i København.
Maria Mai Paulsen skaber skønhed, som udfordrer og rækker ud til sine omgivelser og aktiverer sanserne via berøringen og det visuelle formsprog. Den undersøgende tilgang til teknikker og materialer skaber et stærkt personligt udtryk og hun formår, via denne tilgang, at synliggøre en indre essens i sine værker. Maria Mai Paulsen er en keramiker, der altid søger fortællingen i sine værker. Hun er uddannet på kunstakadamiets designskole i Nexø på Bornholm, som hører under Det Kongelige Danske Kunstakademi og skaber i dag sine værker i eget værksted, som er beliggende ved Vennerslund Gods på det nordlige Falster.
Når Mia Larsen tager på rejse i verden, er det for at gøre ophold og udveksle med nogle af de keramikere, der lige som hun selv, er passioneret tilhængere af den brændefyrede lerovn. Teknikken er ælgammel og dygtige keramikere over hele verden udveksler teknikker med hinanden og samarbejder på tværs af nationaliteter. Og det er her Mia har fundet sit kald. På rejserne skaber hun skulpturelle værker med afsæt i rejsen og dyrenes rige, som tematisk grundlag og hun undersøger menneskets forbindelse til det vi kalder hjem og forbindelsen til naturen omkring.
Muri er keramikeren bag MuriClayEveryday. Hans arbejde har en undersøgende nysgerrighed over sig, og tidligere tider og traditioner indenfor håndværket dukker op i nye fortolkninger, med et moderne præg og nye fortællinger. Den hånddrejede keramik har fine drejeriller, som understreger håndens arbejde med leret og en fin lethed i mødet med hånden. Muri hånddrejer selv alle sine produkter i sit værksted i den gamle fiskerby Nexø på Bornholm.
Sarah Oakman er kvinden bag Oh Oak. Hun er bosiddende på Bornholm, og skaber alle sine produkter og værker på sit værksted og altelier, som er beliggende i en gammel og nænsomt istandsat, industriel bygning på havnen i Nexø. Sarah bevæger sig primært indenfor støbeteknikker og hendes formsprog rummer både det helt enkle og det meget undersøgende. Det omgivende landskab ligger som en fælles fortælling og inspiration i alle hendes værker, og kommer både til udtryk i glasurenes mange nuancer og i de kraftfulde strukturer i overfladen, som andre værker udtrykker.
Sara Jeffries arbejder primært indenfor det funktionelle og drejer i forskellige typer af stentøj. Hendes formsprog er enkelt og overfladerne varierer mellem det rå ler i flere nuancer og den glatte glaserede overflade, som næsten fremstår blød mod huden. Sara Jeffries skabende udtryk rummer en helt særlig balance mellem en stille enkelhed og en kraftfuld fornemmelse for jordens sanselighed. Alle hendes produkter skaber hun i værkstedet, som er beliggende i Nexø på Bornholm.
Sigurd Green er en keramiker med en stille passion for leret og dets væsen. Han arbejder udelukkende med ler fra det bornholmske landskab og hans nænsomme forarbejdning af leret tillader naturen, at komme til udtryk i en meget rå og direkte form, som skaber et helt unikt udtryk. Sigurd Green skaber alt sin keramik på sit værksted, som er beliggende på en smuk, gammel gård på det bornholmske nordland.
Når man træder ind af værkstedsdøren i det gamle østbornholmske havnekvarter, føles det lidt som, at træde ind i en vital blanding af en gammel opfinders værksted og en nytænkende og visionær kunstner. Fornemmelsen er eksplosiv og syndende samtidig med, at forbindelserne til jordens elementer og det historiske Bornholm løber, som en underliggende åre. Hendes arbejde er unikt. Glasurene skaber hun af naturlige elementer fra det bornholmske landskab. Det kan både være det fine sand fra Dueodde eller den gamle blå granit fra Rønnes undergrund. I sin formgivning tager hun ofte sin historiske tilknytning til Bornholm med i processen, og det skaber værker og objekter, med et helt særligt indre univers og et stærkt udtryk. Gå på opdagelse i hendes arbejde og mærk selv fornemmelsen.
Når Stine bevæger sig gennem skovene og langs de bornholmske kyster, er hun altid på udkig efter farvekompositioner i landskabet. Hun afsøger stemninger og møder mellem elementer, som hun omformer til vævede billedekompositioner ved sin væv. Alle de vævede tekstiler er skabt i ren uld og silke og arbejdet ved vævene foregår både i hendes eget værksted og i et fællesskab af vævere i Svaneke på den bornholmske østkyst.
Keramiker Sussi Marcussen er et menneske med en stærk og fokuseret evne til, at skabe værker fulde af mod, udsyn og fornemmelse for tiden. Hun er nysgerrig og undersøgende i sin tilgang til materialer og inddrager både knust granit fra det lokale Moselykke stenbrud og vilde blomster og strå fra hele øen. Sussi Marcussen arbejder primært med støbeteknikker og skaber både unika værker og funktionelle produkter og alt bliver til i hendes værksted i Hasle på Bornholm.
Tilde Engstrøm er uddannet indenfor billedekunst ved akademier i både Danmark, Japan og Portugal. Hendes kunstneriske udtryk er båret af et møde mellem det barnlige, det drømmende og det eksistentielle. Et udtryk der besidder to grundlæggende poler, som rummer en undersøgelse af et naivt og drømmende univers og en søgen efter stilhedens grundform. Hendes arbejde bevæger sig bredt indenfor materiale og kunstart med en nysgerrighed og fokuseret vilje bag. Hun skaber alle sine værker i sit værksted og atelier, som er beliggende i den lille kystby Årsdale på Østbornholm.
Tommy lindegren er en keramiker, som med sine hænder skaber små unikke fortællinger i hver eneste skål som han frembringer. De håndmalede farvedekorationer i glasuren fremstår på en gang sirlige og rustikke og skaber i samspil med formen en yderst nærværende oplevelse. Tommy Lindegren skaber alle sine produkter i sit eget værksted, som er beliggende i et af de gamle byhuse i Nexø på Bornholm.
I et gammelt industrikvarter i Rønne på Bornholm har keramiker Rikke Wulff indrettet sit værksted og kursus lokaler under navnet hejfabrik. Her hånddrejer hun selv sine produkter, som både rummer en bred serie indenfor det funktionelle og unikaværker i form af store vaser, krukker og tematiske installationer. Rikke Wulffs arbejde indeholder en konstant undersøgelse af glasurens potentiale, og den sanselige oplevelse i mødet med leret. Dette kommer særligt til udtryk i hendes grå, rå serie, hvor kontrasterne mellem det rå ler og de harmonisk, afstemte farver i glasurerne leder tankerne hen på det nordiske lys og dramatikken i det bornholmske landskab.
Og find det særlige, som vækker dine sanser. Det kan være din egen personlige morgenkop eller en den helt rigtige gave til din veninde.